Uredenje Kluba 0401.01.1999 – Obnovljena  zamolba  udruge za korištenje prostora u Domu umirovljenika

19.07.1999. – Obnovljen zahtjev  gradu Varaždinu  za dodjelu  prostora

02.12.1999. – Dobiveni ključevi za prostor kluba

01.01.1999
Obnovljena  zamolba  udruge za korištenje prostora u Domu umirovljenika
Početkom godine  obnovljena je zamolba  udruge za nastavak korištenja prostora u Domu umirovljenika u Zavojnoj 2, dok grad Varaždin ne riješi prostore za klupsko okupljanje roditelja i osoba s intelektualnim oštećenjem.
U Domu umirovljenika nastavljeno je klupsko okupljanje svaki četvrtak u poslije podnevnim satima do kraja 1999. godine.

19.07.1999.
Obnovljen zahtjev  gradu Varaždinu  za dodjelu  prostora
Od 1996 godine roditelji i djeca s teškoćama u razvoju okupljali su se jedan dan u tjednu u prostorima Doma umirovljenika u Zavojnoj 2, Varaždin. Zbog privremenog i zajedničkog korištenja istog prostora, udruga nije mogla  razvijati svakodnevne  klupske aktivnosti za osobe s intelektualnim oštećenjem, te je obnovila zahtjev prema gradu Varaždinu za dodjelu prostora.

Postojala je sve veća potreba svakodnevnog okupljanja i organiziranja klupskih aktivnosti zbog čega se Šemsa Mustačević direktno obratila za pomoć gradonačelniku prof. Ivanu Čehoku. Nakon mukotrpnog traženja i pregovaranja sa Varaždinskim Karitasom koji je koristio višak dvorišnog  prostora u Glazbenoj školi, jedna skladišna prostorija  dodijeljena je tek krajem 2009. godine u Milkovičevoj  2 u Varaždinu osobama s intelektualnim oštećenjem.

 02.12.1999.
Dobiveni ključevi za prostor kluba
Nakon mukotrpnog pregovaranja  u toku 1998 i 1999. godine gradonačelnika grada Varaždina  prof. Ivana Čehoka i  predsjednice Šemse Mustačević sa ravnateljicom  Karitasa  Ilčić da ustupi dio skladišnog prostora u Glazbenoj školi Varaždin Milkovićeva 2, dana 02.12.1999. godine   Udruga  dobiva ključeve zapuštenog prostora za budući Klub „Sunce“.
Prostor je ustupljen kao kompromis  za dobru suradnju  između predsjednice  Udruge ,  Biskupije  Varaždinske i Ministarstva socijalne skrbi RH.

Bila je to  vrlo teška godina  pregovaranja sa dobrim završetkom, ali Udruga nije imala  novac za adaptaciju i uređenje prostora.
Prostor je adaptiran o trošku predsjednice, njezinih prijatelja i samih roditelja u tri tjedna do svečanog dana otvorenja kluba, a drvene klupe, stolove i regal poklonio  je  Caritas.