01 Čišćenje KlubaNovo otvoreni Klub dobiva korišteni uredski stol i stolice te pisaću mašinu od  komunalnog poduzeća Varkom Varaždin, a nove  stolice  kao donaciju od poduzeća „Lepa“ Lepoglava i dvije komode od Mundus d.d. Varaždin. Opremanje kluba namještajem i financijskom podrškom volontera omogućeno je organiziranje rada kluba radnim danom, od ponedjeljka do petka.

Udruga „Sunce“ Varaždin u svojoj viziji i misiji  prilikom osnivanja  zapisala je da svaka osoba bez obzira na  vrstu invaliditeta ili teškoću u razvoju ima pravo na izjednačavanje mogućnosti i na osnovu  filozofije prihvaćanja izradila strategiju i dugoročni plan razvoja aktivnosti.

Prve dvije godine  rada kluba, od 2000 do 2001. organizirane su na način da osobe s intelektualnim oštećenjem uz psihološku pomoć prim.dr.sc. Pavao Brajše, prim.dr.sc.Miroslava Pospiša  i druge stručnjake osvijeste vlastite vrijednosti i steknu komunikacijske vještine kroz brojne susrete i druženja.

Programski sadržaj kluba bio je ispred vremena i spoznaja odrastanja civilnog društva u RH. U tadašnjim lutanjima u odnosu na osobe s intelektualnim oštećenjem, iščitava se vizionarski sadržaj i ciljevi  udruge „Sunce“ Varaždin, a to je integracija i inkluzija osoba s intelektualnim oštećenjem u društvenu zajednicu.