Predsjednica Udruge i voditeljica kluba „Sunce“ Varaždin Šemsa Mustačević  i Ankica Orešković predsjednica  Zagrebačke Udruge i  kluba „Vjeverica“  dogovorile su protokol o bratimljenju i suradnji klubova. Protokol je potpisan 20.05.2000. u Jezerčici, a kumovi i svjedoci  u ceremoniji bratimljenja bili su za „Sunce“ Varaždin prim.dr.sc. Miroslav Pospiš,  a za zagrebačku udrugu  prof. Petar Baničević, dopredsjednik Hrvatskog Saveza udruga za osobe s invaliditetom.

Bratimljenju je svjedočilo  preko 100 osoba s intelektualnim  oštećenjem iz Zagreba i Varaždina. Organizator je bila Šemsa Mustačević. Poslije svečanog dijela bratimljenja klubova, pozdravne riječi pokrovitelja  gospođe Dubravke Lekić iz Varaždina, vlasnice Ustanove  za smještaj osoba s invaliditetom u Jezerčici – Donja Stubica i razmjene poklona između klubova, organizirana su  sportsko – rekreativna natjecanja članova  u bazenu i na igralištu Ustanove. Od 13 – 15 sati vlasnica ustanove Dubravka  Lekić organizirala je zajednički ručak, glazbu,  druženje uz pjesmu i  ples  do  kasnih noćnih sati.

 

Bio je to veliki doprinos Varaždinske i Zagrebačke  Udruge na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim oštećenjem i njihovih obitelji. Razmjenjivana su iskustva, nastale su prijateljske veze na relaciji Varaždin – Zagreb, organizirani su sportskii susreti, kulturna događanja, druženja, zajednički izleti a sve sa ciljem osnaživanja roditelja i osoba s intelektualnim oštećenjem.