predsjednica Š. Mustačević i dr. Silvija AltarazStručna tajnica Hrvatskog saveza udruga profesor Ljerka Begić autor je elaborata i zahtjeva prema zakonodavcu za pravo na uvećan dječji doplatak u visini 30 posto od prosječne plaće RH u prethodnoj godini za osobe s intelektualnim oštećenjem.

Članovi Stručnog odbora  Hrvatskog saveza udruga čiji je član  Šemsa Mustačević , usvojili su prijedlog i elaborat profesorice Ljerke Begić na sjednici održanoj u Rijeci. Donesena Odluka poslana je u vidu Zahtjeva  nadležnim tijelima RH da  sve osobe sa  pravom na osobnu invalidninu ostvaruju  pravo i na uvećani dječji doplatak. Poslani Zahtjev stavljen je u proceduru analize predloženih prijedloga radnoj skupini u Ministarstvu, a nakon prihvaćanja proslijediti će se u Sabor na usvajanje.

Hrvatski savez udruga ima   status promatrača na Saborskim  raspravama u svezi zakona koji dotiču problematiku potreba osoba s intelektualnim oštećenjem, što je  omogućilo upoznavanje saborskih zastupnika  sa predloženim prijedlozima.

Intenzivnom aktivnošću Saveza odnosno profesorice Ljerke Begić i stručnog odbora, ukazivano je na brojne nedostatke u pojedinim Zakonima RH, Pravilnicima i  podzakonskim aktima, a znanjem i upornošću  Hrvatskog saveza donesen je niz zakona u korist osoba s intelektualnim oštećenjem.