Zajednička večeraOd  08 – 10. prosinca 2000 g. predsjednica Šemsa Mustačević  sudjelovala je u predstavljanju rezultata Udruge „Sunce“ Varaždin na „DANIMA UDRUGA“ u Kongresnoj dvorani  Zagrebačkog velesajma  u organizaciji Ureda za  udruge Vlade Republike  Hrvatske.   Učesnici  Dana udruga bile su sve Udruge u RH koje su dobile financijsku potporu  Odlukom Vlade republike Hrvatske iz sredstava  Državnog proračuna osiguranih na poziciji  Ureda za udruge.

Udruga „Sunce“ Varaždin imala je vlastiti štand na kojem je predstavila rad udruge i rezultate provedbe programa sa nizom promidžbenih materijala na temu inovativnih programa i projekata, i časopisom „Sunce“ Varaždin. Sudjelovanjem u radu  ostvarila je  niz korisnih kontakata za daljnji napredak i razvoj udruge.

Cilj „Dana udruga“  2000.god. bio je predstavljanje  rezultata provedbe programa široj hrvatskoj javnosti .

Organizator Ured za  udruge Vlade Republike  Hrvatske održao je brojne radionice, prezentacije i predavanja na temu usavršavanje i informiranje nevladinog neprofitnog sektora kao što je udruga „Sunce“ Varaždin. Voditelji stručnih radionica i predavači bili su istaknuti domaći i međunarodni stručnjaci.

Centar za razvoj neprofitnih organizacija CERANEO na čelu sa profesorom Bežovanom, pripremio je tematske okrugle stolove a cilj rasprava i  susreta stručnjaka  i civilnog društva bio je pomoć i informacije vezane uz ulogu i značaj civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

U bogatom rasporedu programa bio je organiziran i  IV Hrvatski forum neprofitnih organizacija.