U zoološkom vrtu Afrika u MađarskojUdruga „Sunce“ Varaždin organizirala je zajednički izlet sa bratimljenim klubom „Vjeverica“ iz Zagreba i  „Suncem“ Ivanec  u Mađarsku. U jutarnjim satima predsjednica Šemsa Mustačević  kao dobar domaćin dočekala je goste sa sokovima, kavom i klipičima u Varaždinskom klubu. Voditeljica Zagrebačkog kluba bila je predsjednica Ankica Orešković, a voditeljica kluba „Vjeverica“ Vesna Gregurec. Nakon domjenka krenuli su za Mađarsku sa dva autobusa iz Zagreba i Varaždina.

Prvo su posjetili zoološki vrt Afrika, nakon čega su krenuli na Balaton poznato Mađarsko jezero. Nakon doručka organizirana je šetnja uz obalu Balatona.  Produžili su u poznatu autentičnu Mađarsku čardu na Balatonu, gdje su  zajednički ručali. Poslije kave bratski klubovi odigrali su nekoliko utakmica na livadi, a roditelji su nastavili druženje uz kavu i sok.

U povratku za Hrvatsku autobusi su zastali u velikom  trgovačkom centru zbog šopinga.

U kasnim večernjim satima vratili su se autobusima zajedno do varaždinskog kluba „Sunce“. Bio je to rastanak novo stečenih prijatelja sa obećanjem da se moraju ponovno vidjeti u Zagrebu. Zagrepčani su produžili za Zagreb, a predsjednica sa svojim članovima kluba iz Varaždina  iako umornima, otpratila je u autobusu članove kluba u Ivanec, i vratila sa u Varaždin u kasnim noćnim satima.

Iz Varaždina, Ivanca i Zagreba  putovalo je na izlet ukupno 102  članova klubova.

Izlet je ostavio duboki trag i lijepo sjećanje na druženje, a roditelji su razmijenili iskustva.