Dana 09.04.2003. godine dramski studio „Sunce“ Varaždin predstavio se sa igrokazom „San Ivanjske noći“  Wiliama Shakespearea na 5 . festivalu INKAZ u kazalištu Trešnja u Zagrebu. Voditeljica Šemsa Mustačević prilagodila je tekst u trajanju od 15 minuta individualno mogućnostima izražaja glumaca – amatera i naučila ih riječi teksta uloge, kretanje pozornicom i sastavila glazbu. Stručni suradnik bio je  Ljubo Kerekeš, glumac HNK Varaždin.

Nositelji glavnih uloga bile su dvije  učenice iz privatne Gimnazije u Varaždinu. Na sceni je nastupalo ukupno 20 glumaca amatera. Od toga 10 osoba s teškim intelektualnim oštećenjem imale su ulogu  šume kao statisti, 8 osoba imale su uloge kao glumci – amateri. Sve probe održane su na sceni HNK Varaždin. Gospodarska škola Varaždin dizajnirala je, sašila i donirala 20 unikatnih kostima za igrokaz.

Voditeljica Šemsa Mustačević  i dramska skupina primili su zahvalnice-plakete za ostvareni scenski nastup i za vrijedan rad koji doprinosi integraciji osoba s invalidnošću u društvenu zajednicu.

 

Od 07.-11. travnja 2003. godine održani su 5. susreti kulturno – umjetničkih skupina osoba s posebnim potrebama u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje „Dubrava“ u Zagrebu.

Bio je to prvi nastup dramskog studija „Sunce“  izvan Varaždina. Važno je reći da osporavanje razvoja civilnog društva najbolnije osjećaju marginalizirane skupine sugrađana, osobe s intelektualnim oštećenjem. Naročito  se to očituje u nemogućnosti  sudjelovanja  u kulturnim aktivnostima kao što su to gluma,  slikarstvo i glazba.

Zbog toga je predsjednica Šemsa Mustačević osnažena sa rezultatima koje je vidjela u Nizozemskoj odlučila 2002. godine prenijeti iskustvo u Varaždin osnivanjem kreativnih radionica  u klubu „Sunce“ Varaždin sa  stručnim kompetentnim voditeljima iz svakog područja umjetnosti.

Unatoč teškom razdoblju i onemogućavanju rada od pojedinaca u institucijama kreativne radionice i dramski studio ostvarili su niz zanimljivih rezultata i priznanja  predstavljajući se  Hrvatskoj javnosti.