EPSON scanner image

Članovi dramskog studija „Sunce“ Varaždin ostvarili su zanimljivi kazališni igrokaz. Tekst je napisala i prilagodila  individualno amaterima-glumcima voditeljica dramskog studija Šemsa Mustačević. Kada je uvježbala tekst sa kretanjem na sceni, stručni suradnik poznati hrvatski glumac Ljubo Kerekeš postavio je scenski nastup. Glazbu je odabrala Šemsa Mustačević.

Igrokaz  je  uvježban na sceni u HNK Varaždin.  U igrokazu sudjelovalo je 32 glumca osobe s intelektualnim oštećenjem  i dvije učenice privatne  gimnazije iz Varaždina kao nositeljice glavnih uloga. 34 kostima za nastup  izradila je i donirala  Škola za dizajn, tekstil i odjeću iz Varaždina.

Festival jednakih mogućnosti, na javnoj priredbi urbane kulture održan je na Cvjetnom trgu u Zagrebu.  Voditeljica dramske skupine Šemsa Mustačević primila je posebnu zahvalu za ostvarivanje kulturnog općeg dobra, za entuzijazam i vrijedan rad s kojim doprinosi boljem životu osoba s invalidnošću.

Uz značajne festivale u RH dramski studio se vrlo često na raznim društvenim događanjima i seminarima predstavljao s uvježbanim igrokazom.