Predsjednica Ljubica Bahun i slikariOd 9. do 11. kolovoza udruga Sunce Varaždin u dobrom partnerskom odnosu sa Gradom Varaždinske toplice dobila je kučicu i štand za izložbu likovnih djela osoba s intelektualnim oštećenjem. Likovni atelje Sunce u Udruzi organiziran je kao škola slikarstva a voditelj je stručni suradnik poznati slikar Dražen Pavlović od 2002. godine.

3 dana na štandu dežurni su bili autori slika te su u direktnom kontaktu sa sugrađanima predstavili sebe i svoje radove posjetiteljima festivala. Dobra posjećenost štanda, kontakti  i interes za likovna djela, potvrda je ravnopravnosti i uključenosti osoba s teškoćama u život društvene zajednice u Varaždinskim toplicama.

Festival je zatvoren u nedjelju 11.08.2019. godine u 23.00 s.

Grad Varaždinske toplice ima oko 6300  stanovnika u 23 naselja, poznat je po Arheološkom lokalitetu Aquae Iasae u uređenom gradskom parku i hotelu Minerva. Drugu godinu za redom organizira vikend Festival Lovrečevo sa raznim kulturnim, gastro i glazbenim sadržajima za sve generacije. Pohvalno za organizatore je da su omogućili sudjelovanje i uključivanje u program festivala i osobama s invaliditetom.