Kamp Tuhelj 1Predsjednica udruge „Sunce“ Varaždin Ljubica Bahun i voditelj kluba Albin Vrbanić treću godinu sudjeluju u radu Kampa Tuheljske Toplice koji je održan od 06.-08.11. 2019. godine u organizaciji Hrvatskog saveza. Troškove Kampa financiralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sa voditeljima u radu radionica kampa sudjelovale su i dvije osobe s intelektualnim oštečenjem iz kluba „Sunce“ Varaždin.

Prvog dana po otvaranju Kampa prezentirani su primjeri dobre prakse zapošljavanja osoba s IT u Hrvatskoj i Sloveniji. Održana je prezentacija rada Udruga iz Bjelovara, Koprivnice i Krapine. Drugi dan predstavnici raznih institucija govorili su o praksi, uslugama i aktivnostima prema nezaposlenim osobama s invaliditetom.

Prof.dr.sc. Danijela Bratković  govorila je o uspješnoj više godišnjoj praksi zapošljavanja uz podršku i važnosti aktivnosti za organiziranje poludnevnog i dnevnog boravka osobama s intelektualnim oštećenjem.

U poslijepodnevnim satima drugog dana rada Kampa organizirana je kreativna radionica „Božićne saonice“ u kojoj su i članovi kluba „Sunce“ Varaždin uz pomoć voditeljice oslikavali staklo, platno i izrađivali prigodne ukrase.

Treći dan 08.11.2019. godine održana je redovna godišnja Skupština  Hrvatskog saveza na kojoj je sudjelovala predsjednica Ljubica Bahun, kao delegat udruge „Sunce“ Varaždin.