Poludnevni boravak - predsjednica Ljubica BahunUdruga „Sunce“ Varaždin uspješno provodi izvaninstitucionalne programe i projekte od 2000. godine u Varaždinu u skladu sa potrebama članova.  Nakon uspješno provedenog Trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2017. do 2020. godine“ udruga „Sunce“ Varaždin ispunila je sve propisane uvjete glede prostora, opreme i provedbe ugovorenih programa uz kontinuiranu održivost istih i ostvarila  uvjete za produženje ugovora za razdoblje od 2020 – 2023. godine. Predsjednica Ljubica Bahun potpisala je sa MDOMSP novi ugovor za prvu godinu s tim da se za svaku godinu potpisuje novi ugovor.

Program pruža provedbu inovativnih usluga kroz klupske aktivnosti i poludnevni boravak u individualnom i grupnom radu sa korisnicima. Kreativne radionice usmjerene su kvalitetnom organiziranju slobodnog vremena osoba s intelektualnim oštećenjem i zadovoljavanju njihovih potreba. Razvoj njihovih intelektualnih potencijala doprinosi lakšem uključivanju u život lokalne zajednice. Klub – poludnevni boravak rade svakim radnim danom organizirano u poslije podnevnim satima.

Obitelj u isto vrijeme dobiva slobodno vrijeme za sebe, a prema potrebi dobiva kroz individualni rad stručnu i psihosocijalnu podršku te savjetodavne usluge.  Ugovorenim programom omogućena je nabava opreme potrebne za rad u iznosu do 10 % prihvatljivih izravnih troškova. Program se provodi u partnerskoj suradnji sa CZS Varaždin, CZS Ivanec i Gradom Varaždinom. U aktivnosti programa uključene su obitelji korisnika, i razne službe lokalne zajednice.

Natječajna dokumentacija koju je trebalo pripremiti, napisati i poslati izuzetno je zahtjevna i obilna, a nju su izradili timskim radom stručni članovi Udruge: autora i voditeljica programa Sunčana Kovačić, stručni tajnik i voditelj kluba Albin Vrbanić i informatičar Ivan Fundak.