Sjednica Glavnog odboraU srijedu 07.07.21. održana je na terasi restorana „Bedem“ kod Starog Grada u Varaždinu, redovna sjednica Glavnog i Nadzornog odbora te stručnih suradnika. Sjednicu je vodila predsjednica Ljubica Bahun i tajnik te voditelj kluba Albin Vrbanić.

U osvrtu na proteklo Covid razdoblje, poštivanje mjera distance i nošenje maski, predsjednica Ljubica Bahun ističe kako su Udruga i klub „Sunce“ radili bez prekida i nitko od članova kluba nije se razbolio. U trenutku kada je obitelj jedne članice Kluba dobila izolaciju zbog sumnje na Covid, i članica Kluba ostala je kod kuće u vrijeme izolacije.  Jedina razlika u radu Kluba  prije i za vrijeme pandemije je u tome  da u Klub ne mogu ulaziti vanjski suradnici zbog sigurnosti i zaštite korisnika programa. Po dolasku cjepiva početkom godine svi članovi kluba i voditelji radionica cijepili su se kao odgovorni građani.

Tajnik Albin Vrbanić  podnio je izvješća  o realiziranim aktivnostima po Programima  koje financira Ministarstvo i Grad Varaždin, o svim izvršenim obavezama u podnošenju Izvješća prema Ministarstvu i Gradu Varaždinu  u proteklom razdoblju i  financijskim teškoćama zbog kašnjenja  ugovorenih uplata koja nisu dostatne u odnosu na udio  režija, posla i troškova održavanja  prostora i uređaja. Izvješća  su jednoglasno prihvaćena  javnim glasovanjem.

Autor i potpisnik ugovorenog programa Sunčana Kovačić, osvrnula se na zakonske odredbe statusa Udruge u sustavu socijalne skrbi. Podsjeća prisutne da udruga „Sunce“ Varaždin zadovoljava sve kriterije djelovanja u grupaciji udruga koje imaju status „reprezentativnih udruga osoba s invaliditetom“ u RH sukladno Zakonu.

Nakon rasprave sva Izvješća  jednoglasno su prihvaćena javnim glasovanjem prisutnih članova tijala upravljanja Udrugom i pripremljena za redovnu godišnju Skupštinu.