EPSON scanner image

Voditelj škole slikarstva slikar Dražen Pavlović u likovnom atellieru Sunce Varaždin nakon iznenađujuće nastalih uspješnih radova u prvoj godini rada i dobrog korištenja tehnika slikanja akrilnim bojama na papiru od nekoliko autora slika, nastavio je program škole uvođenjem novih tehnika slikanja na platnu.

Raznim pedagoškim metodama istim kao za osobe bez teškoća u razvoju, učio je osobe s intelektualnim oštećenjem načinu slikarskog izražavanja od prikaza stvarnih pojava, izvan znanstvenih predodžaba do čistih ukrasa bojom na platnu. Likovni atellier radio je 2 dana u tjednu po 4 sata sa stručnim voditeljem, a talentirani slikari nastavili su slikati i ostale dane u toku tjedna prema vlastitom nadahnuću u prostorima Udruge.

U toku  godine osobe s intelektualnim oštećenjem same su donosile odluke koje će tematske sadržaje oslikati, a najveća motivacija bili su im nadolazeći razni praznici i blagdani na primjer Uskrs, Valentinovo, Božić, Nova godina i razna društvena događanja. Čestitke i prigodne radove darivali su svojim prijateljima, suradnicima i obitelji.

U galeriji slika prikazano je nekoliko novogodišnjih i božićnih čestitaka koje su napravile osobe s intelektualnim oštećenjem.