naslovna slikaUdruga „Sunce“ Varaždin dobila je uz zalaganje župana Čaćića i ravnatelja Glazbene škole Vincekovića nove prostore u Učeničkom domu, Hallerova aleja 2.  Stari prostor sastojao sa od 2 prostorije na lokaciji Milkovićeva 2 u Glazbenoj školi. Novi prostor u Učeničkom domu ima četiri kabineta čime je omogućeno provoditi više vrsta programa u isto vrijeme, a i uvjeti boravka su znatno poboljšani za osobe s intelektualnim oštećenjem.

Bilo je to izuzetno zalaganje  ravnatelja Glazbene škole  profesora Moreno Vincekovića i Župana varaždinske županije Radimir Čaćića, jer mnogi sugrađani nisu podržavali integraciju i inkluziju osoba s intelektualnim oštećenjem. Prostori se sastoje od 4  komforno uređena kabineta tako da se mogu paralelno odvijati četiri vrste  raznih programskih aktivnosti udruge. Novi prostori  omogućili su proširenje  klupskih aktivnosti, nove sadržaje i povećanje broja članova kluba.

Udruga „Sunce“ Varaždin kontinuirano od 2000 g. nadograđuje sljedeće programske aktivnosti;

– izdavaštvo ; časopis „Sunce“
– promidžbene aktivnosti
– početkom 2007.g. prve internet stranice
– edukacije za roditelje,stručnjake i korisnike
– savjetovališne aktivnosti u ostvarivanju prava i povlastica
– inkluzija  „samostalno življenje uz podršku“
– neformalno predškolsko obrazovanje
– klupske aktivnosti i kreativne radionice

U provođenju aktivnosti sudjeluje 13 stručnjaka – suradnika različitih profila koji su svojim doprinosom  garancija rezultata i održivosti programa. Osnovna značajka svih programa i projekata  udruge „Sunce“ Varaždin je socijalna integracija i inkluzija sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, Ljudskim pravima i Zakonu o izjednačavanju mogućnosti u RH.