letak udruge Sunce za samozastupanje 1Udruga za samozastupanje iz Zagreba organizirala je 10. i 11. listopada 4. po redu Konferenciju hrvatskih samozastupnika pod nazivom „ Neovisan život i uključenost u zajednicu: Poštujte nas i budite nam podrška!“

Na dvodnevnoj konferenciji koja se održala u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, predstavnicima nadležnih ministarstava obratili su se samozastupnici iz 15 lokalnih udruga, članova Mreže hrvatskih samozastupnika.

Izlaganja samozastupnika odnosila su se na njihovu isključenost iz života lokalnih zajednica, od obrazovanja do zapošljavanja i poteškoće u ostvarivanju postojećih zakonskih prava i povlastica i posljedicama isključenosti za obitelj.
Važno je napomenuti da su izlaganja životna iskustva samozastupnika, koji traže poštivanje Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i zakonskih propisa Republike Hrvatske.
Udrugu „Sunce“ Varaždin koja je treću godinu član Mreže hrvatskih samozastupnika predstavili su samozastupnici Karli Pavlović i Vjekoslav Bešenić.
Karli Pavlović je u svom izlaganju skrenuo pozornost na nepravdu koja će ga pratiti doživotno, dvosmislenim odlukama zakonodavstva i Povjerenstava za utvrđivanje invaliditeta.
Izlaganje Karli Pavlovića na Konferenciji hrvatskih samozastupnika u Zagrebu u cijelosti je objavljeno.