Ravnatelj CZSS Ivanec Robert Čusek i predsjednik Šemsa Mustačević potpisali ugovor o partnerstvuMinistarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH objavilo je natječaj za udruge koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge” za razdoblje od 2017. do 2020.godine. Predsjednica Šemsa Mustačević sudjelovala je u radu  predstavnika MDOMSP u organizaciji Saveza udruga  sa još 16 predstavnika Udruga dana 31.03.2017.  Kako je jedan od uvjeta programa partnerstvo, na pitanje predstavnicima MDOMSP o partnerstvu, ako CZSS Varaždin ne prihvati partnerstvo za program inkluzivnih oblika socijalne skrbi u Varaždinu, predstavnici Ministarstva odgovaraju da partner može biti CZSS Ivanec.

Slijedom navedenog uz podršku MDOMSP, prof. Robert Čusek ravnatelj CZSS Ivanec i  predsjednica udruge „Sunce“ Varaždin Šemsa Mustačević potpisuju dana 23.06.2017. u Centru Ivanec partnerstvo za provedbu trogodišnjeg programa koji će omogućiti ostvarivanje prava osoba s invaliditetom na izborne mogućnosti inkluzivnih oblika življenja i skrbi.

Bio je to sigurno povijesni događaj i za Grad Varaždin koji je oduvijek podržavao integracijske oblike skrbi koje provodi udruga Sunce Varaždin.

Dana 17.07.2017. udruga „Sunce“ Varaždin potpisuje ugovor sa MDOMSP za trogodišnji program pod nazivom „Osnaživanje osoba s intelektualnim oštećenjem te njihovo aktivno uključivanje u život lokalne zajednice.