slavek-glavni-fotograf-u-tuheljskim-toplicamaMinistarstvo socijalne politike i mladih financira program Hr. saveza udruga u okviru kojeg je organiziran kamp u Tuheljskim Toplicama od 25 – 27.studenog 2016. godine.

Udruga „Sunce“ Varaždin kao članica Hr. saveza poslala je pet članova, a troškove će snositi Hr. savez iz sredstava programa.

Udruge članice Hrvatskog saveza imaju mogućnost o svom trošku poslati i više članova, ali Udruga „Sunce“ Varaždin nema financijske mogućnosti za takovu namjenu, jer sredstva za programske aktivnosti putem programa financiranim od Grada Varaždina pokrivaju redovne režijske i materijalnih troškove inkluzije – samostalno življenje uz podršku u Varaždinu, klupske aktivnosti i savjetovalište za članove Udruge.

Zbog navedenog Tuheljske Toplice posjetilo je 5 člana udruge „Sunce“ Varaždin. Za Slaveka koji živi u stanu za inkluziju odnosno samostalno življenje uz podršku i  njegove prijatelje iz kluba „Sunce“ Varaždin bio je to nezaboravan trodnevni izlet koji im je omogućio druženje, ples, školu samozastupanja, kupanje, a za neplivače organizirana je škola plivanja.