OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stožer Civilne zaštite donio je Odluku 25.03.2020. o uvođenju nužnih mjera za pružanje socijalnih usluga u vrijeme proglašene  epidemijske bolesti covid 19, zbog zaštite života i zdravlja korisnika usluga. Kako udruga „Sunce“ Varaždin ima status „reprezentativnih udruga osoba s invaliditetom“, a MDOMSP upravlja i koordinira rad svih ustanova i drugih pružatelja socijalnih usluga primijenjene su sve mjere preporuke stožera i Odluke Civilne zaštite.

Naime Udruga pruža usluge smještaja – organiziranog stanovanja i dnevno usluge  poludnevnog  boravka sa klupskim aktivnostima osobama s intelektualnim oštećenjem u gradu Varaždinu.

Stanari u organiziranom stanovanju putem medija dnevno su pratili preporuke stožera i vrlo odgovorno  pridržavaju se svih mjera i preporuka.

U vrijeme lockdown-a poludnevni boravak sa klupskim aktivnostima nije radio do  18.05.2020. godine. Svi članovi Udruge poštuju sve mjere opreza da bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje sugrađana, svjesni da je to jedini način da se spriječi širenje  ovog opasnog virusa.