– Do kraja 2001. godine  broj članova Udruge Sunce Varaždin povećao se na ukupno 131   redovnog člana, plus nominalni članovi a to su djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim  oštećenjem.

– Klub ima 28 člana koji su sudjelovali u radu svih radionica,  plus  11 povremena člana u radionicama prema vlastitim potrebama i mogućnostima. Radi svakim   radnim danom, a voditelji radionica kluba bili sa Tanja Ščapec, Erik Mustačević, Nada Liber i Šemsa Mustačević. 

– Klub radi pet dana u tjednu, četiri sata dnevno, odnosno 20 sati ukupno  tjedno.

–  Troškove rada kluba financira Hr. savez sredstvima za razvoj klubova u RH.

  Mjesečni troškovi programa  kluba pokriveni su temeljem odluke Glavnog odbora  i  Hr.  Savez kao nositelja programa pod nazivom „stručna pomoć za rad klubova“ . Stručna tajnica  Hr. Saveza prof. Ljerka Begić idejni je autor i realizator ovog programa. Program je osigurao  sredstva za financiranje rada klubova u svim gradovima RH u eksperimentalnoj 2000.- 2001. godini iz sredstava Hrvatske lutrije na poziciji MZSS –a.

– Božičnicu  od grada Varaždina preko Udruge  dobilo je 59  članova, osoba s  intelektualnim oštećenjem

–  Voditelji kreativnih radionica bili su Tanja Ščapec, Erik Mustačević i Vesna Tot. Voditelji  radionice za samozastupanje i psihološku pomoć članovima kluba i   roditeljima su  prim.dr.sc Pavao Brajša i Šemsa Mustačević savjetovatelj  po realitetnoj terapiji.