02 sjednica Glavnog odbora 03Proširena sjednica Glavnog odbora sa svim članovima tijela upravljanja Udrugom  održana je 29.07.2017. godine u Učeničkom domu, Hallerova aleja 2 u Varaždinu. Predsjedavajuća sjednici Šemsa Mustačević upoznala je prisutne sa rezultatima preuzeti obaveza od 1. sjednice  u mjesecu veljači. Naime MDOMSP raspisalo je Natječaj za trogodišnji program. Program udruge Sunce Varaždin je prihvaćen, ugovori su potpisani i sukladno ugovorima zaposlen je Albin Vrbanić na poslove voditelja kluba i tajnika.

Upoznaje prisutne sa  Natječajem  koji je raspisao grad Varaždin. Podsjeća prisutne da su osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni sugrađani uključujući građanska, politička, kulturna, socijalna i ekonomska prava. Sva područja života i djelovanja osoba s invaliditetom moraju biti otvorena i pristupačna – uz najvišu razinu suvremene zaštite te njihovo ostvarivanje bez diskriminacije.

Moramo se upitati dali je to u praksi tako, jer praksa  sporo slijedi propise? Zbog navedenog Programske smjernice Udruge  sveobuhvatno štite primjenu prava na integraciju i inkluziju osoba s intelektualnim oštećenjem u gradu Varaždinu.

Kako Udruga Sunce nije dobila sredstva za izvršenje svih Programskih smjernica usvojenih na skupštini, predlaže da se za program prevencije institucionalizacije i svrsishodnog korištenja slobodnog vremena osoba s intelektualnim oštećenjem putem natječaja zatraže sredstva iz proračuna grada Varaždina. Prijedlog je jednoglasno usvojen.