Izborna Skupština 19.05.2018Dana 19.05.2018.g. predsjednica i osnivač Udruge Šemsa Mustačević (sada Sunčana Kovačić) u prostorima hotela „Varaždin“ u Varaždinu, sazvala je izvanrednu Skupštinu zbog izbora novog predsjednika Udruge.

Kao osnivač županijske udruge Sunce 1996.godine i četiri Podružnice „Sunce“ (u Varaždinu, Ludbregu, Ivancu i Novom Marofu), daje osvrt na razvoj, osamostaljivanje i prerastanje Podružnica u samostalne Udruge, daje osvrt na mukotrpan razvoj izvaninstitucionalnih oblika skrbi za osobe s intelektualnim oštećenjem i borbu protiv niza pokušaja da se spriječi razvoj civilnog društva. Sa zadovoljstvom konstatira da je u suradnji sa članovima Udruge i mnogim divnom suradnicima izvan Udruge ustrajala i sačuvala ideju, viziju, misiju i prostore Udruge kako bi mlađe snage dovršile započeto.

Nakon izbora radnog predsjedništva u sastavu: Jadranka Hranilović, Albin Vrbanić i Branka Maruševec, dosadašnja predsjednica daje osvrt na protekle 22 godine rada.

Predsjednik radnog predsjedništva Albin Vrbanić vodio je program skupštine po usvojenom dnevnom redu i Poslovniku o radu Skupštine. Skupština jednoglasno javnim glasovanjem donosi odluku o članovima tijela upravljanja Udrugom u narednom mandatnom razdoblju 2018 – 2022. godine.

Za novu predsjednicu Udruge „Sunce“ Varaždin izabrana je Ljubica Bahun, dugogodišnja dopredsjednica sa bogatim iskustvom, znanjem i organizacijskim sposobnostima. Za dopredsjednicu Udruge sukladno Statutu imenovana je dipl.soc.rad. Ines Novačko stručni suradnik Udruge i predstavnik partnera, a za tajnika Albin Vrbanić. Članovi tijela upravljanja Udrugom  u mandatnom razdoblju 2018 – 2022. godine su sljedeći:

Glavni odbor od 9 članova; Predsjednica Bahun Ljubica, Novačko Ines, Hranilović Jadranka, Međeral Jadranka, Kovačić Sunčana, Ivić Ivana, Reinš-Seidl Mirjana, Furjan Katica i Pavlović Karli.

Članovi Nadzornog odbora su: Predsjednica Maruševec Branka, Reinš-Saidl Robert i Pavlović Dražen. Svaki član ima i svojeg zamjenika.

Za člana Skupštine i Glavnog odbora u Hrvatskom Savezu imenovana je predsjednica Bahun Ljubica. U Povjerenstvo Grada Varaždina za osobe s invaliditetom imenovan je Albin Vrbanić umjesto Sunčane Kovačić.

Sukladno Statutu Udruge funkciju likvidatora obnaša po funkciji predsjednica Udruge Ljubica Bahun.

Novo izabrana predsjednica Ljubica Bahun zahvalila se na izboru, povjerenju te u ime svih suradnika i članova Udruge zahvalila dosadašnjoj predsjednici Šemsi Mustačević (Sunčani Kovačić) uz tople, srdačne riječi pohvale za dugogodišnje odricanje i sva priznanja na nivou RH kao i za ostvarene rezultate.