Zašto su objave na web stranicama važne za osobe s intelektualnim oštećenjem? Bez obzira na smanjene mentalne mogućnosti, oštećenu motoriku i zdravstvene tjelesne probleme, osobe s intelektualnim oštećenjem mogu vrlo kvalitetno biti integrirane u zajednicu, mogu se baviti raznim   aktivnostima i biti na ponos sebi i lokalnoj zajednici.

Dosadašnji rezultati u klubu „Sunce“ Varaždin dokazali su kreativnost i ponos na vlastita stečena znanja osoba s intelektualnim oštećenjima, a naročito im je važna promjena odnosa lokalne zajednice i socijalne sredine koja ih prihvaća kao jednakovrijedne građane koji zaslužuju više pažnje i poštovanja u odnosu na postojeće navike degradacije i segregacije.

Vlastitim doprinosom Udruga pokušava ublažiti nepovoljan položaj osoba s intelektualnim oštećenjem u zajednici. Naime  unatoč mnogim pozitivnim Zakonima RH, pojedini stručnjaci još uvijek pokušavaju zadržati stari diskriminirajući odnos, zbog čega članovi Udruge smatraju da je informacija vrlo važan doprinos pomoći obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim oštećenjem.