(Treći veliki projekt Udruge u toku 1999 godine)

Odlukom Upravnog odbora, Šemsa Mustačević dogovara sa Općom bolnicom Varaždin modalitete usluge za popravak zubi pod općom narkozom za osobe s intelektualnim oštećenjem.

O svom trošku  pristupa prikupljanju donacija lobiranjem i slanjem zahtjeva stručnim tijelima  gradova i općina u Županiji, poduzetnicima i javnim poduzećima. Na zahtjev o donaciji za navedeni aparat, odazvao se grad Varaždin i općina Cestica, a županija varaždinska nije se uključila u akciju, već je poslala negativan odgovor (u arhivi arhivske građe). U godinu dana, Udruga je prikupila 10% potrebnih sredstava, te se za razliku obratila Institutu Otvoreno društvo Hrvatska u Zagrebu, Hebrangova  21 na objavljeni Natječaj.

Institut Otvoreno društvo Hrvatska davalo je financijske potpore za aktivnosti koje direktno unapređuju kvalitetu življenja osoba s intelektualnim oštećenjem. Program je na Hrvatskom napisala Šemsa Mustačević, a preveo na engleski prim.dr.sc. Miroslav Pospiš. Obrasce  je  napisao informatičar Ivan Fundak, a sve to urađeno je na volonterskoj osnovi.

Dobivenim sredstvima zaokružen je  iznos od 62 000,00 kuna za kupnju aparata za popravak zubi pod općom narkozom. Nabavu aparata izvršili su dr. Damir Roki i prim.dr.sc. Miroslav Pospiš a Šemsa Mustačević predala Općoj bolnici Varaždin na uporabu.

Tako je Šemsa Mustačević riješila ovu uslugu u Varaždinskoj županiji, koja još niz godina neće biti u sustavu HZZO-a kao pravo za osobe s intelektualnim oštećenjem.