Podnesen zahtjev Centru za socijalnu skrb Varaždin za izdavanje suglasnosti organiziranog cjelodnevnog oblika zbrinjavanja (samostalno življenje uz podršku) i poludnevnog boravka.

Djelatnost  udruge „Sunce“ Varaždin usmjerena je na područje inkluzivnih modela  skrbi za osobe s intelektualnim oštećenjem. Svi  programi i projekti  ostvareni su volonterskim radom predsjednice, stručnjaka i roditelja, a materijalne troškove pokrivala su sredstva dobivena putem natječaja.

Udruga je razvila i provodi programe socijalne skrbi „samostalno življenje uz podršku –  inkluzija“ i svakodnevno cjelodnevni boravak pod nazivom „klub“.

Priliv sredstava putem natječaja uvijek je neizvjestan te autor programa i osnivač Šemsa Mustačević povremeno Udruzi u očekivanju sredstava putem natječaja, daje pozajmice.

Zbog toga, članovi tijela upravljanja Udrugom donose odluku da se po Ludbreškom modelu udruge „Sunce“  koja je ušla u sustav socijalne skrbi u partnerskom odnosu sa Centrom za socijalnu skrb Ludbreg,  pokrene isti postupak u Varaždinu.

Sustavno financiranje postojećih oblika skrbi omogućiti će razvoj programa u okviru institucionalnih oblika skrbi. Stvoreni su uvjeti unutar zakonskih okvira  i po naputku stručnih službi ministarstva  Udruga podnosi zahtjev dana 05.07.2005. godine područnom CZSS u Varaždinu za izdavanje suglasnosti organiziranja cjelodnevnog oblika zbrinjavanja i poludnevnog boravka u Varaždinu .