Predsjednica županijske udruge „Sunce“ Šemsa Mustačević kao član tijela upravljanja  Hrvatskim savezom pratila je dostignuća i promjene procesa uključivanja i integracije osoba s intelektualnim oštećenjem u život lokalne zajednice u RH.

U svezi promjene odnosa i oblika skrbi za osobe s intelektualnim oštećenjem Ministarstvo rada i socijalne skrbi u suradnji s Udrugom za promicanje inkluzije organizira savjetovanje s temom „Deinstitucionalizacija – život u zajednici“  11. i 12. prosinca 1998. u Zagrebu.

Na savjetovanju sudjelovali su stručni djelatnici  iz svih centara za socijalnu skrb, pa tako i iz Područnog centra za socijalnu skrb Varaždin, udruga i domova za rehabilitaciju. Cilj savjetovanja bio je upoznavanje sudionika savjetovanja s novim oblikom zbrinjavanja, odnosno daljnje promicanje modela deinstitucionalizacije i samostalnog življenja uz podršku u lokalnoj zajednici. Predavači su bili ugledni stručnjaci iz zemlje i inozemstva. Biti će zanimljivo pratiti učinke edukacije i brzinu realizacije inkluzije sa djelatnicima područnih centara za socijalnu skrb u nadolazećim godinama.

Udruga za promicanje inkluzije izdala je  tim povodom prvi broj lista „Inkluzija“, glavna urednica je prof.dr. Borka Teodorović, a urednica dipl.def. Ljerka Begić.